Takaisin

Uudelle Nissan Micralle täydet viisi tähteä Euro NCAP -testissä

  • Täysin uusi Nissan Micra on saanut Euro NCAP -ohjelman turvallisuustestissä täydet pisteet
  • Micra saavutti aikuismatkustajan turvallisuudessa 91 % ja lasten turvallisuudessa 79 % enimmäispistemäärästä.
  • Uusi Micra on nyt myynnissä kaikilla Nissan-jälleenmyyjillä.


Älykkäällä ja ajoa helpottavalla teknologialla varustettu täysin uusi Nissan Micra on saanut viiden tähden turvaluokituksen Euro NCAP -testeistä.

Micra testattiin Euro NCAP -ohjelman uuden protokollan mukaisesti, mikä mahdollistaa kahden autoversion tarkastelemisen ja kahden eri tähtiluokituksen saamisen samasta autosta. Safety Pack -varustepaketin ansioista uusi Micra ansaitsi korkeammat pisteet Safety Assist -luokituksesta ja korkeimman viiden tähden turvaluokituksen yleisesti Euro NCAP -testeissä.

Kaikki Suomessa myytävät Micrat ovat varusteltu Safety Pack -varustepaketilla, mikä tarkoittaa viiden tähden turvaluokitusta kaikissa Suomessa myytävissä autoissa.

Safety Pack -varustepaketti sisältää älykkään kaistavahtijärjestelmän, automaattisen hätäjarrutustoiminnon joka havaitsee myös jalankulkijan sekä automaattisen ajovalojen vaihtojärjestelmän.

Uusi Micra on ensimmäinen laatuaan nykyisten hatchback-mallien B-segmentissä, joka on saanut viimeisempien testiprotokollien mukaisen viiden tähden turvaluokituksen Euro NCAP -ohjelmasta. Micra saavutti aikuismatkustajan turvallisuudesta 91 % ja lasten turvallisuudessa 79 %. Jalankulkijoiden turvallisuudesta Micra sai 79 %.

Kahden eri tähtiluokituksen erot liittyvät auton suorituskykyyn Safety Assist -kategoriassa. Jokainen Micra on varustettu automaattisella hätäjarrutustoiminnolla ja älykkäällä turvallisuusteknologialla, jonka ansiosta auto pystyy havaitsemaan hidastuvan tai pysähtyvän ajoneuvon edessä ja jarruttaa automaattisesti. Ajoneuvojen nopeuksista riippuen, tämä voi estää yhteentörmäyksen tai lieventää törmäyksen vakavuutta.

Koska uudessa Micrassa on Safety Pack -varustepaketti vakiovarusteena, jalankulkijoiden havainnointiteknologia on lisänä älykkäässä hätäjarrutustoiminnossa. Safety Pack sisältää myös älykkään kaistavahdin ensimmäisenä hatchback-mallien B-segmentissä. Kun älykäs kaistavahti aktivoituu – esimerkiksi auton ylittäessä tien keskikaistan – se tärisyttää kevyesti ohjauspyörää. Auto myös jarruttaa pyöriä yksitellen tarvittavaan suuntaan ohjatakseen kuskin sulavasti takaisin oikealle kaistalle.

Kaikki uudet Micrat on varustettu vakiona kuudella turvatyynyllä, turvavyövaroittimilla sekä korkeussäädettävillä turvavöillä edessä. Uudessa Micrassa on lisäksi turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet, myös etumatkustajan istuimessa.

Muita turvallisuusominaisuuksia uudessa Micrassa ovat ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, lukkiutumattomat ABS-jarrut ja mäkilähtöavustin. Kaikissa varustetasoissa on myös nopeudenrajoitin, ajovaloautomatiikka, hätävilkkuautomatiikka ja rengaspaineen valvontajärjestelmä.